4 grunde til at rumme dit barns brug af tablet

“4 grunde til at dit 3-5 årige barn IKKE skal babysittes af din Ipad”.

Sådan lyder overskriften på et blogindlæg fra psykologviden.dk, der er blevet ivrigt delt den seneste uge. Indlægget kan læses her. Budskaber er, at børn – og især de helt små – i stedet for at blive “babysittet” af en tablet skal ud og sanse verden og lege, for det udvikler deres hjerne sig bedst af. Og det er sikkert rigtigt nok. Forfatteren bag bloggen er psykolog. Hun har et videnskabeligt belæg for at sige, at tablets til børn er problematisk.
Men hvorfor kun fokusere på tablettens negative sider? Jeg vil nuancere billedet også give folk 4 grunde til, at tablets til børn kan være en god ting, idet tablets:

  • gør børnene fortrolige med en teknologi, der vil fylde rigtig meget i deres fremtidige liv – privat, i skolen – og senere på arbejdsmarkedet.
  • kan give børnene en rolig stund efter en dag med fuld fart på i børnehaven.
  • kan give et fællesskab med vennerne omkring et spil, man har spillet eller inspirere til at lege, at man er figurerne fra spillet.
  • er sjove at spille på, synes mange børn.

Selvfølgelig skal børn ikke “babysittes” af tablets. Men hvis forældrene trænger til en pause og derfor placerer deres barn i sofaen med en tablet for at få lidt fred og ro efter en lang arbejdsdag, så er det nu engang ikke teknologiens skyld. Det er udtryk for et samfund, hvor vi skal arbejde, yde, tjene penge til hus, have, mærkevaretøj til børnene, ferier, fester og nye gadgets. Her bliver børns tabletspil til en syndebuk for en uheldig samfundstendens.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s